beschikbare gronden
beschikbare gronden Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente

Klik op een afbeelding om deze in een groter formaat te bekijken

Bedrijventerrein Nijverdal, Rijksweg N35 Zwolle-(Nijverdal)-Twente

Het nieuwe bedrijvenpark ’t Lochter III in Nijverdal heeft alles wat u zoekt. Het is modern, groen en waterrijk, zit boordevol kansen en passende kavels om datgene te ondernemen waar u al een tijdje op broedt.

Op ’t Lochter worden kavels tot circa 15 hectare uitgegeven, met een milieuklasse t/m cat max 4A

Objectdetails

Details

Nijverdal is in ruim 2 uur bereikbaar vanuit de Randstad en het Ruhrgebied en heeft de internationale vliegvelden Schiphol en Dusseldorf op een kleine 2 uur rijden liggen.
Bedrijventerrein ’t Lochter is direct bereikbaar vanaf de A1 en de A35, die via de rijksweg (N35) in 2020 als 4 baans autoweg “landt“ vóór het industriegebied ‘t Lochter met een eigen ongelijkvloerse aansluiting. Dit mede door het combiplan in Nijverdal welke in 2015 is geopend, waarmee met de combitunnel de doorstroom van verkeer tussen Zwolle en Enschede is verbeterd.

Al met al een toplocatie aan de oostkant van Nijverdal: ‘t Lochter III biedt 25 hectare voor bedrijvigheid in een groene omgeving. De ecologische verbindingszone met ecoduct zorgt voor ruimtelijke kwaliteit en geeft uitstraling.

Vermeldenswaardig is hetgeen dat de laatste maanden kavels zijn verkocht aan Fieten Olie, Politie Twente West, Van den Brink Staalbouw, Vishandel Zwaan, Erwin Doctor Historic Motorsports, e.a. Daarnaast lopen er op dit moment diverse gesprekken met geïnteresseerden!

Mis deze Unieke kans niet en neem snel contact op met de heer Vorgers of Lammertink van ons kantoor, welke u graag bijpraten.

Bestemming :
De bebouwingsmogelijkheden staan in het bestemmingsplan. De uitstraling van uw pand en de architectuur vindt u in het beeldkwaliteitsplan.
Links om het bestemmingsplan te kunnen inzien zijn verkrijgbaar via ons kantoor.

Voor het bestemmingsplangebied zijn beeldkwaliteits- en welstandseisen vastgesteld. Hierbij wordt differentiatie binnen de 4 zones toegepast waarbij enerzijds kwaliteit wordt gevraagd waar dat nodig is en anderzijds meer vrijheid qua aanzicht wordt gegeven waar dat kan. De beeldkwaliteitsaspecten en de architectonische voorwaarden zijn opgenomen in een tabel per beeldkwaliteitszone. 

De bestemmingsplanhoogte 12 meter in overleg hoogtes t/m 20 meter in 8 weken te vergunnen, vergunning (zonder Mer en BEVI plicht) met hoogte overschrijding in reguliere procedure en het terrein is gedeeltelijk bouwrijp waardoor op uw wensen flexibel kan worden ingespeeld.

Indeling :
Bedrijvenpark ’t Lochter wordt opgedeeld in twee gebieden met een gezamenlijke omvang van 40 hectare:
- 10 hectare ecologisch zone
- 30 hectare bedrijventerrein

Het bedrijventerrein zal geen éénvormig karakter krijgen. Er komt een verdeling van 4 zones, met ieder hun eigen kenmerken. Daarmee wordt een verantwoorde overgang gecreëerd tussen het landelijk gebied en de stedelijke ontwikkeling.

Zichtzone:
Zone 1 ligt direct aan de doorgaande wegen: de N35 en de Burgemeester H. Boersingel. Een echte zichtlocatie dus.

Een buitenkans voor ondernemingen met - naast een productieafdeling of opslaghal - een kantoor en/of showroom. De zichtzone is het visitekaartje van ’t Lochter III. In deze zone zijn bedrijven uit de milieucategorieën tot en met 4a toegestaan.

Randzone ecologie
Deze zone aan de oostgrens van ’t Lochter III vormt de bebouwingsrand langs de ecologische verbindingszone. Zone 2 is daarom met name bestemd voor bedrijven die met hun activiteiten of de uitstraling van hun pand in een groene omgeving passen. In deze zone zijn alleen bedrijven uit de milieucategorieën 1 en 2 toegestaan. Hierbij denken we vooral aan ondernemingen zonder dominante loodsen voor productie, opslag of stalling.

Het binnengebied
Tot zone 4 behoren alle delen van ’t Lochter III die niet grenzen aan het landschap, de ecologische zone of een doorgaande weg. Hierdoor worden er geen bijzondere ruimtelijke eisen gesteld aan de aard en de typologie van de bedrijven. Zone 4 is beschikbaar voor bedrijven in de milieucategorieën 1 tot en met 4a.

Randzone Landschap
Aan de zuidkant van deze zone ligt het buitengebied van de gemeente Wierden. Deze zone is bestemd voor bedrijven in de milieucategorieën 1 tot en met 3a. Aan de zuidkant worden de kavels begrensd met een houtwal of beplantingsstrook. Hierdoor is ook buitenopslag toegestaan. Bovendien worden hier minder strenge eisen gesteld aan de beeldkwaliteit van de achterkant van de panden en terreinen.

Bereikbaarheid per auto :
Bedrijvenpark ’t Lochter III vormt de oostelijke poort van Nijverdal. De noordgrens van het terrein is de N35, de Burgemeester H. Boersingel vormt de westgrens, de Notterveldsweg de oostgrens en de Fuutweg en het verlengde daarvan bepalen de zuidgrens.
Naast de goede zichtbaarheid en de meerwaarde van een ecologische zone is het grote voordeel van bedrijvenpark ’t Lochter III de zeer goede bereikbaarheid vanuit zowel de richting Rijssen, Nijverdal als vanuit de richting Wierden.
Bovendien liggen de A35 en A1 richting Enschede, Randstad en Duitse grens op slechts enkele minuten rijden.
Daarnaast wordt in Nijverdal hard gewerkt aan het combiplan waardoor op korte termijn de doorstroom van het autoverkeer richting Zwolle aanzienlijke wordt verbeterd en ééns per half uur de trein richting Almelo of Zwolle kan worden genomen.

Koopprijs :
De kavels tussen de Baruch Spinozastraat en de ecologische zone, dus langs de watergang,
hebben een vraagprijs van € 138,00 per m² excl. BTW.

De overige kavels, tussen Baruch Spinozastraat en de Anders Celsiusstraat, 
hebben een vraagprijs van € 133,00 per m² excl. BTW.

De exacte prijs is afhankelijk van kavelomvang en situatie bouwrijp te maken terrein

Aanvaarding :
In overleg.

Specificaties

Specificaties

GebruikssoortenGrond
StatusTe koop
StraatnaamBurg. H. Boersingel
Postcode7442CZ
PlaatsNijverdal
ProvincieOverijssel
Koopprijs€ 133,00
Prijstype koopper m2 k.k. excl.
Prijsomschrijvingkoopsom vanaf
Prijstype huurprijs op aanvraag

Kaart

Informatieaanvraag

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

* Verplichte velden