Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80
Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80 Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80

Klik op een afbeelding om deze in een groter formaat te bekijken

Kerkgebouw met parochiewoning Geerdijk, Schoolstraat 79-80

Op prachtige locatie gelegen, direct aan het water, bieden wij u dit karakteristieke kerkgebouw met een pastoriewoning aan voor de verkoop.

In 1867-1868 is de huidige kerk met half-ingebouwde toren naar ontwerp van H.J. Wennekers gebouwd. De kerk is één van de laatste overgebleven dorpskerkjes uit de zogenaamde “stucadoorsgotiek” in het aartsbis-dom Utrecht. De kerk is bijzonder door zijn bouwstijl en ligging aan het kanaal, buiten de bebouwde kom van Vroomshoop-Geerdijk.

Het interieur van het kerkgebouw is in de jaren 1960 deels gemoderniseerd. Hierbij verdwenen het hoofdal-taar en de preekstoel en de communiebank is ver-bouwd tot altaartafel. Het orgel en de kruiswegstaties zijn behouden gebleven.

De parochiewoning betreft een half-vrijstaande woning welke is geschakeld aan het kerkgebouw. Momenteel wordt de parochiewoning bewoond.

Objectdetails

Details

Ligging :
Het object is gelegen in Geerdijk aan doorgaande weg langs het kanaal Almelo – De Haandrik. Op enkele autominuten afstand is het centrum van Vroomshoop gelegen met dagelijkse voorzieningen.

Oppervlakte kerkgebouw :
Kelder
Ca. 55 m² VVO opslagruimte

Begane grond

Ca. 435 m² VVO maatschappelijke ruimte

Gebruiksoppervlakte wonen :
Ca. 179 m²

Overige inpandige ruimte :
Ca. 36 m²

Inhoud wonen :
Ca. 615 m³

Indeling kerkgebouw :
Entree/hal met tochtportaal en doorgang naar de kerkzaal met inpandig balkon ten behoeve van het orgel met smalle trapopgang naar de kerktoren. Vanuit de kerkzaal is een doorgang naar de nevenruimten van het kerkgebouw bestaande uit tussenruimte, gescheiden toiletgroep, portaal met meterkast, kantoor-/ spreekkamer, technische ruimte met opstelling voor de verwarmingsinstallatie (heteluchtverwarming en CV-installatie), oefenruimte met open keuken en achter entree.

In het souterrain van de aanbouw bevinden zich twee garageboxen.

Indeling woning :
Begane grond: entree-/hal met trapopgang naar de eerste verdieping en vaste trap naar de kleder, meterkast, toilet, kluiskamer en doorgang naar de slaapkamer met badkamer, de woonkamer en een werkkamer. Vanuit de werkkamer is de keuken bereikbaar welke is voorzien van een bijkeuken en een achteringang.

Eerste verdieping: middels vaste trap bereikbare overloop met doorgang naar vier slaapkamers, de badkamer en de bergruimte met opstelling voor de CV-installatie.

Extern :
Kerkgebouw
Het buitenterrein is grotendeels verhard middels klinkerbestrating en aan de achterzijde voorzien van twee overkappingen. Het buitenterrein is tevens deels voorzien van een overkapping ten behoeve van opslag-/ stallingruimte. De voorzijde van het pand is ingericht als parkeerterrein.

Woning
Het perceel rondom de woning is ingericht als een tuin met gazon, diverse borders, bosschages en een oprijlaan welke is verhard middels klinkerbestrating. Een gedeelte van het perceel is momenteel in gebruik als weiland.

Kadastraal :
Gemeente : Den Ham
Sectie : K
Nummer : 906 (gedeeltelijk)
Grootte : 6.320 m²

Het perceel dient nog definitief gesplitst te worden. De grootte betreft derhalve een schatting.

Bestemmingsplan : Het object valt binnen het bestemmingsplan ‘’Kleine Kernen’’ en heeft enkelbestemming maatschappelijk.
De volledige bestemmingsplaninformatie is op aanvraag beschikbaar.

Koopprijs :
€ 325.000,00 kosten koper.

Zekerheidsstelling :
Koper dient een waarborgsom te stellen ter grootte van 10% van de koopsom.

Aanvaarding :
In overleg.

Anti-speculatiebeding :
Het is koper niet toegestaan om gedurende een periode van 5 jaar, ingaande per de leveringsdatum, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van verkoper het verkochte geheel of gedeeltelijk te vervreemden (waaronder mede begrepen overdracht in economische zin), dan wel (rechts)handelingen te verrichten die aan vervreemding gelijk kunnen worden gesteld.

Specificaties

Specificaties

GebruikssoortenKantoor, Bedrijfsruimte, Overig
StatusVerkocht
StraatnaamSchoolstraat
Huisnummer79
Toevoeging-80
Postcode7686 CM
PlaatsGeerdijk
ProvincieOverijssel
Nieuwbouw / Bestaande bouwBestaande bouw
Bouwjaar1867
Koopprijs€ 325.000,00
Prijstype koopkosten koper
Prijsomschrijvingkoopprijs

Kaart

Informatieaanvraag

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

* Verplichte velden